In 2021 werd er door Champagne Bollinger een bijzondere champagne op de markt gebracht. De Bollinger R.D. 2007 werd begin 2021 van zijn gistprop bevrijd en vlak daarna gelanceerd tijdens een gastronomisch evenement bij restaurant de Lindehof** in Nuenen. Chef Soenil Bahadoer mocht hiervoor het viergangenmenu bedenken.
Soenil is dol op Bollinger en schenkt het als huischampagne in zijn restaurant. Ook is hij al vaker bij het wijnhuis op bezoek geweest in Aÿ, waardoor ze Soenil al lang kennen. Na een kennismaking met zijn gerechten werd al snel besloten dat ze voor de internationale presentatie van de R.D. 2007 de samenwerking met Soenil aan moesten gaan. Soenil staat bekend als de ‘spicey chef’ en de keldermeester van Bollinger had het idee dat de wijn goed samen zou gaan met kruiden. Soenil ging hiermee aan de slag en saffraan bleek de perfecte combinatie te zijn. Het viergangenmenu werd als volgt:
- Voorgerecht: langoustines met saffraanvinaigrette.
- Tussengerecht: heilbot met een korst van saffraan, vergezeld door een roti gevuld met aardappel gekruid met saffraanmasala.
- Hoofdgerecht: Bressekip geserveerd met structuren van wortel en een gember-saffraancrème.
- Dessert: gulab jamun, Indiase gefrituurde deegballetjes met daarbij cottagekaas, vanillesaffraanijs en schuim van saffraan.
Benieuwd wat er nog meer tijdens het interview werd besproken? Het volledige artikel is te lezen in Winelife magazine nummer 74 of via de volgende link: interview Bollinger en Soenil Bahadoer.