Amsterdam Wine Festival maart 2018

Van 16 t/m 18 maart vond het jaarlijkse Amsterdam Wine Festival (AWF) plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze editie stond in het teken van de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond. Onder andere wijnlanden als Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland waren vertegenwoordigd.

De maart editie kende een aantal nieuwe elementen, waaronder de Winemaker’s dinners. Verbunt is een samenwerking aangegaan met het Amsterdam Wine Festival, waardoor wij exclusief de wijnmaker voor de Winemaker’s dinners mochten regelen. Zo heeft wijnmaakster Rosana Lisa van het Spaanse wijnhuis Ramón Bilbao drie dagen lang drie lunches en drie diners samen met topchef Ron Blaauw begeleid. Een bijzonder leuke ervaring!

Daarnaast waren er twee grote stands van de wijnhuizen Bodegas Salentein en Viña Errazuriz. De organisatoren van het AWF hebben goed gekeken naar de karakteristieken van de wijnhuizen en deze doorvertaald naar de stands. Vooral de imposante stand van Salentein viel op door de grote poort die nagebouwd was. Deze poort geeft in het wijnhuis in Argentinië toegang tot de proefruimte vanuit de wijnkelder. Al met al een succesvolle editie!

In september zal Verbunt wederom aanwezig zijn bij het AWF, dan met wijnhuizen uit het noordelijk halfrond.