Amsterdam Wine Festival 29, 30 september & 1 oktober

Een ander evenement in de maanden september/oktober was het Amsterdam Wine Festival. Een nieuw wijnfestival in Nederland met dit jaar de eerste twee edities: een editie in maart en een in september/oktober.

Amsterdam Wine Festival

Afgelopen maart 2017 vond de eerste editie van het Amsterdam Wine Festival plaats. Een festival voor iedereen die van wijn houdt of het graag eens wil proberen. Zowel voor beginnende wijndrinkers als experts is er genoeg vermaak. De eerste editie in maart stond in het teken van de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond. Een ruim aanbod aan wijnen uit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië stond klaar om geproefd te worden. Daarnaast kon men deelnemen aan een van de workshops of shows in het wijntheater.

De tweede editie van het Amsterdam Wine Festival vond plaats op 29, 30 september en 1 oktober. Deze editie stond in het teken van de oogstfeesten van het Noordelijke halfrond. Ruim 250 wijnen uit Europese landen en Californië werden er vertegenwoordigd. Bij de Westergasfabriek kon onder het genot van een hapje uit een van de foodtrucks en een glas wijn van onze wijnhuizen Kendall-Jackson (Californië), Ogier en Jean Loron (Frankrijk) een gezellige dag doorgebracht worden. Enkele wijnen van Kendall-Jackson deden het zo goed dat ze zondag begin van de middag al uitverkocht waren. Een succesvolle tweede editie van het festival!