Amsterdam Wine Week & Amsterdam Wine Festival

Een nieuw concept in Amsterdam; de Amsterdam Wine Week! Met afsluitend het bekende Amsterdam Wine Festival in het weekend. De Amsterdam Wine Week (AWW) vindt plaats in de week voorafgaand aan het festival.

Een week lang (van 24 t/m 27 september 2018) vonden wijnevenementen in de gehele stad plaats. Tijdens de AWW zijn een heel aantal wijnwinkels, bars, restaurants en hotels in Amsterdam aangewezen als Wine Spots. Hier zijn speciale programma’s samengesteld, zoals wijnquizzen, proeverijen, masterclasses en Winemaker’s Dinners. Vanuit de gehele wereld werden wijnmakers en export- of salesmanagers van de wijnhuizen ingevlogen om deze evenementen te verzorgen. Daarnaast stonden bij alle Wine Spots signature wijnen van de betreffende sommelier klaar om geproefd te worden. Verbunt Verlinden heeft tijdens de AWW samen met Restaurant Floreyn een Winemaker’s Dinner verzorgd met wijnmaker Dirk Coetzee van het Zuid-Afrikaanse L’Avenir! Daarnaast is in samenwerking met L’Atelier du Champagne een masterclass Champagne Bollinger gegeven.

Het Wine Festival zorgde van 28 t/m 30 september voor het hoogtepunt van de week. Het afsluitende weekend was bijna volledig uitverkocht en stond bol van de gezelligheid, lekker eten en bovenal, heerlijke wijn! Ditmaal waren er vanuit Verbunt Verlinden bars van de wijnhuizen Laurent Miquel, Kendall-Jackson, Champagne Bollinger en Graham’s Port.

In maart 2019 zal Verbunt Verlinden wederom aanwezig zijn bij het festival. Dan met wijnhuizen uit het zuidelijk halfrond, waaronder Bodegas Salentein.