Barossa masterclass door wijnmaker Kevin Glastonbury

Op maandag 12 juni was wijnmaker Kevin Glastonbury in Nederland om samen met Emma Symington van Wine Australia een top masterclass over Barossa Valley te geven aan een selecte groep pers en sommeliers. Deze masterclass met aansluitende lunch vond plaats bij het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Wijnmaker van Yalumba, Kevin, gaf samen met Emma Symington, Master of Wine en werkzaam bij Wine Australia, deze bijzondere masterclass om Barossa Valley eens in het zonnetje te zetten. Er valt namelijk best veel over deze wijnregio te vertellen en dat deden de gastsprekers erg goed. Emma begon met diepgaande informatie over alles wat Barossa Valley te bieden heeft (klimaat, terroir en druivenrassen) en Kevin vulde dat perfect aan met zijn kennis als wijnmaker. Zo werd goed duidelijk met welke invloeden rekening gehouden moet worden bij het maken van de wijnen.

Na deze enerverende masterclass kregen de gasten nog een zevental wijnen uit Barossa te proeven. Kevin schonk eerst de Samuel’s Collection Roussanne en de Virgilius Viognier in. Vervolgens was het de beurt aan rood; van dezelfde Samuel’s Collection serie werden de Bush Vine Grenache, GSM (Grenache-Shiraz-Mataro) en Shiraz (op magnum) ingeschonken. Als laatste wilde Kevin graag een van Yalumba’s top wijnen in verschillende jaargangen laten proeven. Dat werd The Signature 2018 en 2019. The Signature is een wijn die speciaal opgedragen wordt aan iemand die sinds de oprichting iets betekend heeft voor het bedrijf Yalumba. Elke vintage wordt daardoor opgedragen aan iemand anders. Voor Kevin is de vintage 2019 bijzonder, omdat dit de eerste jaargang is die hij heeft gemaakt.

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch. Het voorgerecht met Kingfish werd gecombineerd met de Samuel’s Collection Roussanne. Bij het hoofdgerecht van lam met asperge kregen de gasten een verticale proeverij van top wijn The Caley in de vintages 2016, 2015 en 2013 voorgeschoteld. Het dessert van eekhoorntjesbrood met popcorn, spek en bacon werd vergezeld door de Hand Picked Botrytis Viognier.

Na het lunch evenement reden Kevin en Emma door naar restaurant Eemlust in Baarn, waar een winemaker’s dinner met Wijnkring ondernemers op de planning stond. Ook hier gaven zij een masterclass tussen de gangen door en kwam een selectie wijnen van de ochtend terug om de gerechten te vergezellen.