Boeiende eerste voorronde Grand Concours Bollinger

Nijkerk, 5 oktober 2021

Landgoed De Salentein bood op 4 oktober niet alleen plaats aan de najaarsproeverij van importeur Verbunt Verlinden, maar ook aan de eerste, spannende voorronde van het Grand Concours Bollinger.

Het was duidelijk te zien en te proeven aan de resultaten dat de teams van De Groene Lantaarn, Aan de Zweth, Rijks®, Het Roode Koper en De Burgemeester vele uren voorbereiding hadden geïnvesteerd aan hun wijn-spijscombinaties met Champagne Bollinger Rosé (voorgerecht) en PN VZ16 (hoofdgerecht). Vooral de PN VZ16, een blanc de noirs die vrij recent is toegevoegd aan het portfolio van Champagne Bollinger, vormde een grote uitdaging voor de kandidaten. Een exacte dosering van ingrediënten was hier van groot belang, maar ook het aanpassen van de schenktemperatuur bleek hier soms uitkomst te bieden. Opvallend was dat er onder de hoofdgerechten slechts één visgerecht was. De jury onder leiding van Jan van Lissum was goed te spreken over het niveau en de veelzijdigheid van de gerechten en kijkt uit naar de volgende voorronde.

Inschrijving 2e voorronde

Verschillende restaurants waren in verband met coronamaatregelen en/of vakantie niet in de gelegenheid zich op tijd aan te melden voor de eerste voorronde. Zij kunnen zich nu alsnog inschrijven voor de tweede voorronde, begin november. Deelname aan het Grand Concours Bollinger is mogelijk voor alle Nederlandse restaurants met minimaal 1 Michelinster, met minimaal 1 Proefschrift Diamond, en/of aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique of Jeunes Restaurateurs d’Europe.
Ga de ultieme wijn-spijsuitdaging aan en vraag via info@thewinesite.nl het deelnameformulier aan! Vermeld daarbij de naam van het restaurant en de teamleden.

Prijzen met een totale waarde van € 10.000

De finale van het Grand Concours Bollinger vindt plaats op maandag 10 januari, tijdens Wine Professional in de RAI Amsterdam. Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Bovendien is er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteert. Bij de bepaling wie overall winnaar is telt de combinatie hoofdgerecht/PN VZ16 zwaarder dan die van voorgerecht met Brut Rosé. Aan de hoofdgerechtcombinatie worden 10, 8, 6, 4 of 2 punten toegekend, aan de voorgerechtcombinatie 5, 4, 3, 2 of 1. Scoren twee teams evenveel punten, dan wint het team met de meeste punten voor het hoofdgerecht. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden).