Bordeaux kenner Bruno Prats in Nederland

Bruno Prats is al jaren een top wijnmaker en een bekende Bordeauxspecialist. Op de vraag of hij naar Nederland kon komen om zijn Prats & Symington wijnen te promoten zeggen wij natuurlijk geen nee.

Bruno Prats is de voormalig eigenaar van het bekende Château Cos d’Estournel en werkt sinds 1999 samen met de Symington familie. Samen zijn ze een groots Portugees wijnproject gestart: Chryseia. Hieruit is inmiddels de beroemde gelijknamige wijn ontstaan. Bij deze samenwerking combineert Bruno Prats de kennis en productiemethoden uit Bordeaux met alle goede eigenschappen die de Douro wijngaarden van de familie Symington te bieden heeft. De Douro vallei is zonder twijfel een van de meest kenmerkende gebieden in de geschiedenis van de wijnbouw. De eerst Chryseia vintage kwam in 2000 uit en is dan ook kenmerkend voor de Douro en Bordeaux.

Op maandag 23 september was Bruno dan eindelijk in Nederland samen met zijn kleinzoon Baptiste (inmiddels ook werkzaam bij het wijnhuis) en Brand Manager Miguel Ferreira. Speciaal voor hen was een lunch evenement bij Hotel Restaurant Central Park in Voorburg georganiseerd. De aanwezige wijnpers en sommeliers kregen eerst een masterclass over het project en de wijnen van Prats & Symington (welke sinds een jaar in ons assortiment zitten). Vervolgens werden de wijnen Prazo de Roriz 2016 en Post Scriptum de Chryseia 2016 en 2017 geproefd, waarna een verticale proeverij van de Chryseia wijnen (2004, 2012, 2015 en 2016) volgde. De huidige vintages van de drie wijnen werden daarop perfect gecombineerd bij de lunch.

V.l.n.r. Floris Verlinden, Baptiste Prats, Peter van Houtert, Bruno Prats, Miguel Ferreira.