California Cabernet Sauvignon, King of Reds

Na het succesvolle seminar ‘Balance in Chardonnay & Pinot Noir’ was het ditmaal tijd om de in California erg populaire Cabernet Sauvignon in het zonnetje te zetten. Maandag 11 juni 2018 vond het seminar ‘California Cabernet Sauvignon, King of Reds’ plaats in Amsterdam. Een evenement georganiseerd door het California Wine Institute samen met Perswijn en speciaal bedoeld voor sommeliers / restaurants en wijnpers.

Het evenement vond plaats bij het Rosarium in Amsterdam. In de ochtend werd gestart met een doorlopende proeverij van diverse Californische wijnen, waarna niemand minder dan Ronn Wiegand een seminar gaf over een aantal uitgekozen Cabernet Sauvignons. Ronn Wiegand was de eerste die de prestigieuze titels Master of Wine en Master Sommelier behaalde en is momenteel een van de vier personen in de wereld met beide titels. Ronn komt uit California en heeft als wijnconsultant en journalist meer dan 20.000 Californische wijnen besproken.

Een van onze wijnen, de Jackson Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon, was door Ronn uitgekozen om tijdens het seminar toe te lichten. Een boeiend seminar waarbij in totaal 12 Cabernets werden uitgelicht. Na het seminar stond er een lunch klaar en konden de gasten weer verder langs de proeverij tafels. Op de tafel van Verbunt stonden diverse Kendall-Jackson wijnen open uit de Vintner’s Reserva serie, evenals de La Crema Chardonnay en Pinot Noir.