Derde Wijnkring inspiratiedag succesvol!

Op maandag 25 september vond de 3de editie van de Wijnkring inspiratiedag plaats. Met ruim 100 deelnemers kijken we terug op een geslaagde dag!

Net als voorgaande edities stond de dag in het teken van inspiratie op verschillende gebieden. Dankzij dagvoorzitter Martin van Duijn en de vragen die via Slido werden ingevuld ontstond de nodige interactie met de aanwezigen.
Na het lunchbuffet werd de dag geopend door Martin van Duijn. Vervolgens ging Jurgen Honing in op de stand van zaken in de markt. De detailhandel kent op dit moment diverse uitdagingen. Jurgen benadrukte hierbij dat wij graag met de ondernemers mee willen denken naar oplossingen. Ook veranderend consumentengedrag en ontwikkelingen binnen Wijnkring en Verbunt Verlinden werden toegelicht.

Hierna nam Tom Versantvoort het stokje over. Hij lichtte het stuk Business Intelligence toe, waar we binnen het bedrijf mee bezig zijn. Daarnaast werd de Wijnkring actieplanning 2024 doorgenomen. Vanuit de zaal kwamen suggesties betreffende de magazines, welke we mee zullen nemen in de interne gesprekken over de invulling. Ook is een project over geautomatiseerde contentoplossingen met de aanwezigen gedeeld. Alle mogelijkheden zijn hierbij benoemd en wij zullen met 10 ondernemers een pilot gaan opstarten. Degene die hebben aangegeven mee te willen doen aan de pilot zullen wij op korte termijn benaderen.

Lars Daniels (MW, Perswijn) gaf een zeer interessante masterclass over duurzaamheid binnen de wijnbouw. Door ook enkele wijnen te proeven kon Lars zijn verhaal ondersteunen. Hierdoor werden de aanwezigen onder andere gewezen op het feit welke invloed klimaat(verandering) kan hebben op de aroma- en smaakprofielen van wijn, welke invloed biodynamisch werken in een koel en nat jaar teweeg brengt en wat de juiste druif op de juiste plek kan doen als positieve zijde van klimaatverandering.

Na een korte pauze stond er een proeverij op het programma. Alle aanwezigen kregen de mogelijkheid om een selectie wijnen uit de komende magazines en nieuwe wijnen van o.a. Salentein te proeven.
Het middagprogramma werd afgesloten door de heren van ‘Omdenken’. In een vermakelijke en leerzame show gaven zij tips om anders om te gaan met dagelijkse problemen en uitdagingen waar ondernemers tegenaan lopen.

Kers op de taart was het afsluitende winemaker’s dinner dat Senior Winemaker Jorge Cabeza van Salentein verzorgde. Tijdens het viergangendiner is Jorge uitgebreid ingegaan op de terroirs van de Single Vineyard wijnen en hoe deze wijnen worden gemaakt. De line up van de Single Vineyard wijnen was als volgt:

Na het diner was het programma officieel voorbij en hebben wij trots en tevreden afscheid genomen van alle aanwezigen.