Edison POP Awards 2019

Jaarlijks worden Nederlands beste artiesten geëerd met een prijs tijdens de Edison Awards, de oudste muziekprijs van Nederland. Op 11 februari vond de uitreiking van de Edison POP Awards plaats. In juli zijn de Edison Jazz/World Awards en in november de Edison Klassiek Awards. Verbunt Verlinden werd gevraagd om de wijnen te sponsoren, waarna Champagne Bollinger een van de hoofdsponsoren van het evenement werd.

De Pop Edisons werden op 11 februari 2019 uitgereikt tijdens een besloten evenement in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Bij de Edisons staan de artiesten centraal, waarbij kwaliteit leidend is in de keuze van de winnaars. De genomineerden werden gekozen door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury, bestaande uit voorzitter Menno de Boer (Radio 538), Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2), Birgitte de Winter (AFAS Live), Daniël Dekker (NPO Radio 2), Diederik van Zessen (NPO 3FM), Robert Haagsma (muziekjournalist) en Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux). Eric Corton was de presentator van deze prachtige avond. Er waren onder andere optredens van HAEVN en Nielson. Nielson ging uiteindelijk naar huis met twee Edisons, en de oeuvreprijs van 2019 ging naar Ilse DeLange.

Tijdens het evenement stond een grote koeler van Champagne Bollinger inclusief flessen op de tafels van alle VIP booths. Daarnaast kregen alle winnaars een magnum fles Bollinger uitgereikt op het podium. De wijnen van het Franse wijnhuis Laurent Miquel werden als huiswijn tijdens de Awards geschonken. Deze wijnen waren tevens op de tafels van de VIP Booths te vinden.