Franse wijn gemaakt met Argentijnse passie: Verbunt Verlinden officiële importeur van Le Nez voor Nederland

Tilburg, 16-07-2020 – Verbunt Verlinden heeft officieel, vanaf heden, Le Nez in het portfolio mogen verwelkomen. Le Nez is een unieke samenwerking tussen twee zeer gepassioneerde en dynamische wijnmakers; de Argentijnse José Galante en Vincent Chansault uit de Franse Languedoc. Samen vertegenwoordigen zij een samensmelting van twee verschillende wijn werelden.

Le Nez is een uniek wijnmerk dat uitzonderlijke kwaliteit levert en de traditionele verwachtingen uitdaagt. De invloed van de ervaren José Galante heeft meerdere generaties bereikt en mede de Argentijnse wijnbranche getransformeerd waardoor de wijnen van Bodegas Salentein internationaal bekend werden. De jonge en innovatieve Vincent Chansault tilt met zijn vernieuwende manier van wijnmaken de premium Languedoc wijnen naar een hoger niveau. Samen creëren zij de creatieve en onderscheidende wijnen van Le Nez.

Le Nez doorbreekt graag tradities. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van druivenrassen die niet typisch zijn voor de Languedoc. Ook het labeldesign van Le Nez differentieert zich door de artistieke en moderne uitstraling. Verder kiezen José en Vincent er bewust voor om alleen I.G.P. wijnen te maken. Dit geeft de wijnmakers de volledige vrijheid om wijnen te creëren zonder wijnregio-specifieke beperkingen. De drie verschillende series van Le Nez beslaan een breed scala aan prijsniveaus en drinkgelegenheden en bieden ruimdenkende wijnliefhebbers een nieuwe, frisse manier om van wijn te genieten. Van het speelse en toegankelijke Moments-assortiment, de hedendaagse klassiekers van de biologische Le Nez Français-collectie tot de iconische Le Nez Imperium. De kenmerkende Languedoc-terroirs komen tot leven in deze wijnen.

Le Nez is in Nederland exclusief verkrijgbaar via Verbunt Verlinden. Neem voor meer informatie contact op via info@verbuntverlinden.nl.

Over Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een toonaangevende, moderne Nederlandse wijnimporteur en presenteert een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op Horeca, Groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.