Op maandag 14 oktober vond de jaarlijkse beurs voor Gastronomie en Fine Food plaats in de RAI Amsterdam. In de gastronomie gaan food, ingrediënten, wijn en andere dranken vanzelfsprekend met elkaar samen. Op deze gastronomische dag kan alles geproefd en bekeken worden in een van de vier kook-en wijntheaters.
De beurs staat elk jaar in het teken van diverse wedstrijden en finales. Onder andere het nieuwe Grand Concours Bollinger, 31ste Proefschrift Wijnconcours, de Amuse Wedstrijd en de kaastafels van de Beste Fromagers waren te bewonderen. Mede door het sponsorschap van het Grand Concours Bollinger waren wij aanwezig met een stand recht tegenover het Bollinger theater. Uiteraard waren de Champagnes van Bollinger in de stand te proeven net als de wijnen van Salentein, Domaine Chanson, Graham’s Port en Delamain Cognac. Tevens waren er twee wijnen genomineerd voor het 31ste Proefschrift Wijnconcours: P&S Post Scriptum de Chryseia 2016 en Domaine Muré Pinot Noir Côte de Rouffach 2015.