Graham’s Ambassadors dag 18 juni

Maandag 18 juni 2018 vond er weer een Graham’s Ambassadors dag plaats. Bij Restaurant O Mundo in Wageningen gaf Filipe Silva (Market Representative van Graham’s Port) een lezing over Ruby en Vintage Port. Daarbij was specifiek aandacht voor de combinatie met chocolade.

De Graham’s Ambassadors dag stond in het teken van de combinatie van Port en chocolade. Doordat vrijwel alle portwijnen goed bij chocolade passen moest er een selectie gemaakt worden voor de lezing. Hierop werden Ruby Port en twee speciale flessen Vintage Port uitgekozen. Het ging hier om twee Vintage portwijnen waarvan halve flessen (37,5 cl) beschikbaar zijn: Graham’s Vintage Port 2000 en Graham’s Quinta dos Malvedos 2004. Deze flessen zijn ideaal voor een kleine groep voor het drinken van een glas Port.

Aansluitend aan de lezing was er een demonstratie van de chocolatier van Taste of Heaven bonbons. Hij maakte ter plekke bonbons met portvullingen van de vlak daarvoor geproefde Portwijnen. Op gevoel mengde hij een scheut Port met de vulling en binnen enkele minuten waren de heerlijke bonbons klaar. Na het proeven en bespreken van de verschillende bonbons en Portwijnen werd er een mooie lunch geserveerd met bij het hoofdgerecht van lam de Post Scriptum van Prats & Symington; een nieuwe wijn van de Symington familie en sinds kort verkrijgbaar bij Verbunt. Deze wijn werd erg goed ontvangen door de aanwezigen. Bij het nagerecht van kaas werd genoten van een heerlijke Graham’s Vintage uit 1983.