Jaarlijks komen de vertegenwoordigers van Graham’s naar Nederland om de Graham’s Ambassadors te trainen. Deze groep van een kleine 30 toonaangevende restaurants verspreid door Nederland zijn zo enthousiast over Graham’s Port dat ze graag hun naam eraan verbinden. Als Ambassador wordt je geacht om alles van de port te weten en daarom worden er jaarlijks een of twee trainingsdagen georganiseerd.
Op maandag 21 oktober waren de Ambassadors uitgenodigd bij de nieuwste aanwinst Restaurant De Fuik in Aalst. Commercieel Directeur van Graham’s Euan Mackay en Marktverantwoordelijke Luis Fernandes waren aanwezig om de Ambassadors alle laatste informatie bij te brengen. Zo werd er begonnen met een presentatie over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, hoe het wijnhuis duurzaamheid toepast en de recente harvest update werd besproken. Vervolgens gaf Euan een exclusieve masterclass van de Cellar Master’s Trilogy; de drie Single Harvest Tawnies uit de jaren 1994, 1963 en 1940. Na een korte break met als aperitief een huisgemaakte cocktail van witte port volgde een lunch met het thema ‘wild’. Uiteraard werd er bijpassende port bij gedronken.