Jaarlijks komen vertegenwoordigers van Graham’s Port naar Nederland om de Graham’s Ambassadors te trainen. Onder de Graham’s Ambassadors valt een groep van circa 25 toonaangevende restaurants verspreid door Nederland, die zo enthousiast over Graham’s Port dat ze graag hun naam eraan verbinden. Op maandag 17 oktober stond er weer een inspirerende dag voor de ambassadors op het programma. Lees hieronder het volledige persbericht.
Dat een glas rode wijn en een stuk vlees goed samengaan dat is natuurlijk geen nieuws. Maar vlees is er in natuurlijk heel veel soorten. En hoe zit dat dan met portwijn? Chefkok Samuel Levie, mede-eigenaar van Brandt & Levie worstenmakerij en kersverse tv-chef bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven, weet daar zeker wel raad mee. In samenwerking met Verbunt Verlinden werd daarom de eerste Nederlandse Grahamspirations sessie georganiseerd met Brandt & Levie. Grahamspirations zijn inspiratiesessies waarbij Graham’s wordt gekoppeld aan een premium product of craft. Samuel Levie nam 20 Graham’s ambassadeurs mee naar zijn slagerij en atelier en liet ze samen met Euan Mackay, Commercial Director van Symington, proeven en ontdekken hoe de producten van deze twee premium merken creatief met elkaar te pairen zijn.
Dare to pair – Graham’s Port X Brandt & Levie
Brandt & Levie werkt graag met verrassende smaakcombinaties in hun producten – denk aan droge worsten met whiskey, koffie, pijnboompitten,… you name it! Het op zoek gaan naar uitdagingen inspireerde Samuel Levie ook tijdens de Grahamspirations sessie, die plaatsvond op 17 oktober. Pairing ideeën dacht hij vooraf zelf uit, maar hij daagde Euan Mackay van Symington en de 20 Graham’s ambassadeurs graag uit om hier zelf ook anders over na te gaan denken. Dit resulteerde in enthousiaste discussies met uiteenlopende meningen en eyeopeners op het gebied van port & food pairing.
“We eat sausages, and we drink port, but we never actually thought of putting them together” – Euan Mackay, Symington
Brandt & Levie: eat better meat
Dat is het motto van de 3 chefs die Brandt & Levie vormen. Alle drie de chefs werkten in menig fine-dining restaurant in Amsterdam waar hun liefde voor (droge) worsten begon te bloeien. Ze vertrokken een tijd naar Italië om er alles te leren over gedroogd vlees van slager maestro’s Dario Cecchini en de familie Savigni. Al snel kwamen ze tot de conclusie dat veel varkens die vlees leveren het slecht te verduren hebben. Dit moest anders, want happy healthy pigs make good meat. Weer terug in ons kikkerlandje gingen ze aan de slag met hun opgedane kennis en richtten ze hun eigen worstenmakerij op, met geheel eigen recepten, spannende smaakcombinaties en verrassende ingrediënten.