Internationaal top sommelier Andreas Larsson in Nederland

Eerder dit jaar werd Verbunt Verlinden benaderd door de wijnhuizen Ogier en Cazes om samen een evenement met top sommelier Andreas Larsson te organiseren. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Maandag 22 oktober 2018 kwam de Best Sommelier of the World 2007 naar Nederland om samen met Ogier een Winemaker’s lunch en samen met Cazes een Winemaker’s dinner te geven. Aan het einde van de ochtend werden de genodigde sommeliers en pers verwacht bij Central Park – by Ron Blaauw in Voorburg. Daar verzorgde wijnmaker van Ogier, Edouard Guerin, samen met sommelier Larsson een exclusieve masterclass en proeverij over Clos de l’Oratoire / Chateauneuf-du-Pape. Een mooi samenspel tussen beide heren, waarbij Larsson een aantal goede aanvullingen had op het verhaal van wijnmaker Guerin. Bij de aansluitende lunch ging Larsson uitgebreid in op de diverse wijn-spijs combinaties en liet hij o.a. weten welke combinaties bij hem favoriet zijn.

In de avond werden de Wijnkringleden van Verbunt Verlinden uitgenodigd voor het Winemaker’s dinner met wijnmaker Emmanuel Cazes en Andreas Larsson. Na een korte masterclass over biodynamische wijnbouw en Larssons ideeën hierover, schoven de gasten aan voor een 7-gangen diner op Landgoed Marienwaerdt. Een locatie waar veel wordt gewerkt met (lokale) biologische producten. Bij elke gang hadden Emmanuel en Andreas een interessant samenspel over de geserveerde wijn-spijs combinatie, waar ook gasten op in mochten haken. De avond werd afgesloten met de mooie Rivesaltes Aimé 1978 van Cazes.