Italiaans wijnhuis Farina kiest voor Verbunt

Per januari 2017 is Verbunt Wijnkopers exclusief importeur in Nederland voor het Italiaanse wijnhuis Farina. Dit wijnhuis werd in 2015 uitgeroepen tot “Best Italian producer of the year” tijdens The International Wine and Spirit Competition. Met onderscheidende wijnen op diverse prijsniveaus, beschouwt Verbunt Farina als een welkome aanvulling op het assortiment.

Dat Farina en Verbunt Wijnkopers goede partners zouden zijn, was bij de eerste ontmoeting direct duidelijk. Als familiebedrijven delen de organisaties normen en waarden die de basis vormen voor een succesvolle samenwerking. Naast traditie, passie en toewijding, staan bij Farina transparantie en vernieuwingen op het gebied van wijnbouw centraal, waarmee er veel raakvlakken met wijnimporteur Verbunt zijn. Farina is gevestigd in Valpolicella, ten noorden van Verona, waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt; van de populaire Valpolicella tot de roemrijke Amarone wijnen.

Het wijnhuis Farina is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit de ambitie van de familie Farina om wijnen van hoge kwaliteit te produceren en te exploiteren. Vandaag de dag zijn neef en nicht Claudio en Elena Farina verantwoordelijk voor het het bedrijf. Zij vormen de derde generatie en samen met Claudio’s vader Sandro, blijven zij Farina ontwikkelen als een onderscheidend wijnhuis. Sandro’s ruime ervaring zorgt voor het historisch besef en verzorgt de veelal zeer lang bestaande klantcontacten. Elena voegt haar vrouwelijke ‘touch’ in het proces van wijn maken toe en Claudio is met zijn vastberadenheid en nieuwsgierige aard de motor van Farina.

Voor meer informatie kijk op de website van Farina.

Op de vraag waarom Farina voor Verbunt heeft gekozen als importeur voor de Nederlandse markt antwoordt Claudio: