Junior Sommelier Award

Maandag 26 maart 2018 vond de jaarlijkse Junior Sommelier Award voor Duitse wijnen plaats in het NH Hotel in Utrecht. Directeur Peter van Houtert was uitgenodigd om als jurylid aanwezig te zijn. De overige juryleden waren Rick May (Restaurant Fris – Haarlem), Heleen Boom (Theater en Restaurant Bouwkunde – Deventer) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn). ”Een mooie wedstrijd met hoog niveau”, zei Peter vol enthousiasme.

Na een voorselectie op de scholen zelf, konden 12 studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn laten zien. Tijdens de mondelinge test zorgde Rick May (Restaurant Fris – Haarlem) met de “mousse van geitenkaas met verschillende structuren van rode biet, crème van wasabi en rode bieten sorbet” voor een bijzonder extra onderdeel. De deelnemers moesten na het proeven van vier wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren.

Dit jaar was het niveau van de deelnemers erg hoog. De resultaten van de eerste 6 kandidaten lagen heel dichtbij elkaar, maar Idse Slager uit Zwolle was de beste in alle onderdelen en ging terecht naar huis met de indrukwekkende hoofdprijs: deelname aan de “Sommelier Summer Class”, die gedurende 4 dagen in juli plaatsvindt in Mainz.