Utrecht, 27-05-2024
Op maandag 27 mei hebben we een bijzonder evenement mogen houden met Bollinger en Marqués de Murrieta in Karel V in Utrecht. We begonnen met een interactieve masterclass van Bollinger met als hoogtepunt de lancering van de Bollinger La Grande Année 2015! Daarna gingen de 24 gasten naar het terras voor een glas Bollinger Special Cuvée. In het restaurant zijn we vervolgens in de wereld van de wijnen van Marqués de Murrieta gestapt. Gianluca Petruzzi van Marqués de Murrieta gaf een boeiende masterclass gevolgd door een sublieme 3-gangenlunch. We sloten af met een cadeautje: een glas Castillo Ygay Gran Reserva uit 1986!
Het menu
Het team van chef de cuisine Leon Mazairac had een prachtige 3-gangen lunch voorbereid, welke bestond uit:
- Kreeft & Kalf “Cyclades” – kapper – oregano – Nederlandse feta – vlierbloesem vinaigrette met Pazo Barrantes Albarino 2021 & Capellanía Gran Reserva 2019
- Raviolo – morieljes – spinazie – gebakken lever – 4 jaar oude brokkelkaas met Marqués de Murrieta Reserva 2019
- Rund “Tagliata” – jus `Osso bucco` – Belgische saffraan – raapsteel met Marqués de Murrieta Gran Reserva 2016 & Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2012