Lancering Pewsey Vale wijnen met Louisa Rose

Maandag 14 mei 2018 was de bekende Australische wijnmaakster Louisa Rose in Nederland voor de lancering van de Pewsey Vale wijnen. De masterclass en proeverij inclusief lunch vond plaats bij Central Park – By Ron Blaauw in Den Haag / Voorburg.

De Pewsey Vale Vineyard is gelegen in Eden Valley en werd in 1847 aangeplant. Hiermee kwamen de eerste wijnstokken in de regio en wordt Pewsey Vale Vineyard beschouwd als de oudste wijngaard in Eden Valley. Wijngaardmanager Darrel Kruger zorgt al ruim 40 jaar voor de wijnstokken in de wijngaard. Wijnmaakster Louisa Rose is sinds 1996 verantwoordelijk voor de Pewsey Vale wijnen.

Pewsey Vale is geen makkelijke wijngaard. Door de specifieke ondergrond, de hoogte en het microklimaat heeft ieder blok andere behoeften. Juist deze eigenschappen zorgen voor die superieure druiven van uitzonderlijke smaak en karakter. Met een hoogte variërend tussen 485 en 500 meter zit Pewsey Vale Vineyard 250 meter boven de hoogte van Barossa Valley. Dit betekent koelere temperaturen en een langere rijpingsperiode tot in de herfst, perfect voor de karakteristieke Pewsey Vale Rieslings.

Tijdens de masterclass en proeverij op 14 mei werden de Pewsey Vale Rieslings vergeleken met een Duitse, Franse en Oostenrijkse Riesling. We kregen Pewsey Vale Rieslings te proeven uit 2007, 2012, 2016, 2017 en als verrassing had Louisa ook fles uit 1982 meegenomen!

Lees de artikelen die erover geschreven zijn op Winebusiness, Wijngekken en Anne-Wies.