Le Tour de Champagne 2018

Maandag 3 september vond dé Champagneproeverij van het jaar plaats. Het Amstel hotel in Amsterdam werd voor een dag omgetoverd tot een waar Champagne walhalla. Vanuit Verbunt Verlinden werden de Champagnehuizen Bollinger en Ayala gepresenteerd.

In Champagne, de beroemdste wijnstreek ter wereld voor mousserende wijnen, gebeurt veel. Champagne wordt volgens de klassieke methode gemaakt, maar er zit enorm veel variatie in. Daarom organiseerde Perswijn een evenement om o.a. kennis over het terroir, vinificatie, gistkeuzes, de druk in de fles en de dosage te delen. Want de kwaliteit en originaliteit van goede Champagnes is nog steeds ongeëvenaard vindt Perswijn.

Op de proeverij waren zo’n 30 wijnimporteurs en wijnhuizen aanwezig om hun champagnes tentoon te stellen. Verbunt Verlinden was vrijwel naast de ingang te vinden aan tafel 2 en 3. In de ochtend was Le Tour de Champagne alleen toegankelijk voor sommeliers. In de middag sloten professionals uit de wijnbranche zich hier bij aan en de avond was uitsluitend bedoeld voor consumenten. Gedurende de middag en avond werden ook masterclasses over diverse Champagne thema’s gegeven door hoofdredacteur van Perswijn, Ronald de Groot.