Malbec World Day 2018

Maandag 16 april stond in het teken van de Malbec World Day 2018. Ter gelegenheid van deze dag worden over de gehele wereld activiteiten georganiseerd. In Nederland vond de Malbec World Day plaats in Rotterdam. Verbunt was aanwezig met de Argentijnse wijnen van Bodegas Salentein.

Malbec is dé iconische druif van Argentinië. De Malbec World Day wordt gevierd ter herinnering aan de dag in 1853 dat aanstaand president Domingo Faustino Sarmiento van Argentinië de Franse bodemexpert Michel Aimé Pouget opdracht gaf om nieuwe wijnstokken naar het land te brengen, waaronder Malbec. Doordat Malbec de nummer 1 druivensoort van Argentinië is en de druif zo belangrijk is voor het land, organiseren de Argentijnse Ambassades wereldwijd de Malbec World Day.

In Nederland organiseerde de Argentijnse Ambassade voor de negende keer een evenement ter ere van de Malbec druif. Bij Gauchos aan de Plas in Rotterdam kwamen 20 Nederlandse wijnimporteurs bijeen met hun Malbec wijnen. Verbunt was aanwezig met alle Malbec wijnen van Bodegas Salentein. Onder het genot van een wijnproeverij, masterclass Malbec, tangoshow en diverse Argentijnse hapjes en lekkernijen werd een echte Argentijnse sfeer gecreëerd.