Nacht van de Wijn

Voor de eerste keer werd van zaterdag 6 juli 2019 op zondag 7 juli 2019 de Nacht van de Wijn georganiseerd in de Central Studios Utrecht. Een event waarbij plezier, de liefde en kennis(making) met wijn centraal staat.

Tijdens de Nacht van de Wijn konden bezoekers een wereldreis maken bij 10 wijnpleinen en leerden zij de druif in al haar hoedanigheden kennen. Op ieder wijnplein stond een druif of thema centraal. Zo hadden wij twee barren namens de Wijnkring; een bar met volledig Chardonnay wijnen en een rosé bar. Bij beide barren waren wijnen van verschillende wijnhuizen te proeven om de bezoekers zo breed mogelijk kennis te laten maken met de druif en wijnen.

Naast het proeven en drinken werd via speelse vormen de kennis van de bezoeker vergroot. Zo werd er een groots college georganiseerd in samenwerking met SDEN. Alle deelnemers kregen een officieel certificaat van deelname: het SDEN 0,5 diploma. Tijdens deze eerste Nacht van de Wijn vond ook de eerste verkiezing van de populairste druif plaats. Na vele stemmen is de Pinot Noir verkozen tot populairste druif op dit moment.