Najaarsproeverij 2019

Op maandag 16 en dinsdag 17 september vond de jaarlijkse Najaarsproeverij van Verbunt Verlinden plaats op Landgoed Mariënwaerdt. Precies een jaar na het samengaan van Verbunt en Verlinden is ook de overname van de Portugese importeur Flor del Vino een feit.

In de Hooge Schuur op Landgoed Mariënwaerdt stond een groot deel van het assortiment uitgestald. Naast de welbekende wijnhuizen als Bollinger, Salentein, Errazuriz, Laurent Miquel, Ramon Bilbao, Domaine Chanson, Marchesi di Barolo, Yalumba en Graham’s waren er ook een paar nieuwe te vinden: Casa de la Ermita uit Spanje en, door de overname van Flor del Vino, Terra d’Alter, Borges en Casa Santos Lima uit Portugal. Naast de te proeven wijnen waren ook andere wijn gerelateerde partners aanwezig. O.a. wijnkast specialist Eurocave, de nieuwe wine preservers van Zzysh, de smart sommelier Winestein en bijpassende hammen van Spaanseham.nl.

De tweede dag werd afgesloten met een Winemaker’s dinner van Chief Winemaker van Salentein José Galante. Ter ere van de 20ste vintage bracht Galante een bezoek aan Nederland. Hij is sinds 2010 verantwoordelijk voor het gehele wijnportfolio van Salentein en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke wijnmakers van Argentinië. Een speciaal diner werd georganiseerd waarbij diverse oude jaargangen uit de kelders van Argentinië mee zijn genomen.