Nationale finale Graham’s Blend Series Competitie 2024

Amsterdam, 16 april 2024

Troy Rondon Guasque wint Graham’s Blend Series Competitie. Negen kandidaten streden voor een plaats in de internationale finale in Porto.

De nationale ronde van de Graham’s Blend Series vond op maandag 15 april 2024 plaats in Fitz’s Bar in hartje Amsterdam. Tijdens de cocktailwedstrijd werden de Nederlandse bartenders & mixologists creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met Graham’s Blend N°5 of Blend N°12. Een initiatief van Graham’s om hun steentje bij te dragen en horeca te steunen.

Bloesems ontluiken, de eerste zoemende bijen, de lente is weer in het land… Tijd voor cocktails! Gisteren namen negen kandidaten het tegen elkaar op in de Graham’s Blend Series Cocktail Competition. Nederlandse bartenders en mixologists werden door het portohuis Graham’s uitgedaagd om een uitmuntende cocktail te creëren. Juryleden Nick Vrielinck (bar manager @fitzsbaramsterdam), Xenne Akpotor (winnaar Blend Series Competition 2023), Rita Bulhosa (Graham’s) en Richard Zijlstra (President @nederlandsebartendersclub) beoordeelden elke creatie.

Troy Rondon Guasque van PAAK Vinyl Bar in Nijmegen eindigde op de eerste plaats en mag Nederland vertegenwoordigen op de finale in Porto. Op de tweede plaats is Marcelina Gajewska van Bar La Soirée in Rotterdam geëindigd en de bronzen medaille was voor Miguel Pinto van Van Oost restaurant in Amsterdam.

De winnende cocktial: The Portstar Martini

Het concept: “Mijn doel was om een relevante en moderne port cocktail te maken die de mainstream cocktail enthousiasteling aanspreekt. Wereldwijd is de meest populaire cocktail op dit moment de Pornstar Martini, daarom heb ik een cocktail op basis van port gemaakt die past bij dat smaakprofiel. Na een tijdje afwezig te zijn in wedstrijden, was het enorm spannend voor mij. Ik ben ontzettend blij met mijn prestatie, vooral gezien de de sterke concurrentie van de andere getalenteerde bartenders. Het is een enorme eer en ik ben super trots om Nederland te representeren in de finale in Porto. Ik kijk er enorm naar uit om naar Portugal te gaan en mijn passie voor mixologie te delen op het internationale podium.”