‘Nederlandse’ malbec beste wijn van Argentinië

16 april 2022

Bijzonder nieuws uit wijnland. De Pyros Limestone Hill Malbec 2018 is uitgeroepen tot de beste wijn van Argentinië. Het merk is onderdeel van het wijnbedrijf Bodegas Salentein, dat door ondernemer Mijndert Pon in Argentinië is opgezet en gerund wordt door de Nederlandse ceo Sven Piederiet. Lees het volledige artikel hier.

In 2008 ontdekte Mijndert Pon Pedernal Valley. Pon bracht een bezoek aan deze vallei en was direct geïnspireerd door de extreme schoonheid, ongetemde natuur en het gevarieerde terroir. Deze inspiratie en zijn visie om het voortreffelijke fruit te tonen dat in Pedernal Valley wordt geteeld, leidde tot de creatie van Pyros Wines: wijnen van wereldklasse die het unieke terroir van Pedernal Valley weerspiegelen. Pedernal Valley is het jongste wijngebied van Argentinië en ligt op de grens tussen Mendoza en San Juan. Het gebied ligt op een hoogte van 1.250 tot 1.500 meter. Het is een geïsoleerde vallei ver weg van de beschaving. Daardoor zijn de omstandigheden uniek. Er is namelijk geen wijnregio op de wereld waarmee dit gebied te vergelijken is.

Na de publicatie van bovenstaand artikel verscheen er op 28 april een uniek interview met de wijnmaakster van Pyros, Paula González, in The Drinks Business. Maak kennis met de ‘Women of Argentina’ via dit artikel.