Nieuwe wijnen van Bodegas Salentein

Bodegas Salentein heeft recent twee nieuwe wijnen op de markt gebracht: een rode en een mousserende wijn. Deze wijnen zijn vanaf oktober 2017 verkrijgbaar bij Verbunt.

Nieuwe wijnen van Bodegas Salentein

Het Argentijnse wijnhuis heeft recent het wijnassortiment uitgebreid. De Salentein Barrel Selection Blend en Alyda van Salentein zijn sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Salentein Barrel Selection Blend is een aanvulling op de huidige Barrel Selection serie, waaronder al twee witte en vier rode wijnen vallen. De speciale Barrel Selection Blend bevat drie verschillende druivensoorten: 60% Malbec, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc.

Één mousserende wijn vonden ze bij Bodegas Salentein niet genoeg. Daarom is Alyda van Salentein ontwikkeld. Een elegante, droge mousserende wijn van de befaamde Champagne druiven Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. 100% van druiven uit eigen wijngaarden. Achter deze wijn schuilt een verhaal: het is een eerbetoon aan de dochter (Alyda) van de Heer van Salentein, vrouw van Baron d’Yvoy, die tegen het einde van de 18e eeuw in Huis de Salentein te Nijkerk woonde.