Release Graham’s Port Single Harvest Tawny Ports

De Symington Family is zeer verheugd om de release van de Graham’s Single Harvest Tawny Ports (ook wel Colheitas) aan te kondigen. De Ports zijn tientallen jaren geleden geselecteerd uit de voornaamste wijngaarden van Graham’s in de Douro en in de beste jaren.

De speciale wijnen worden langdurig gerijpt in gekruide eiken vaten. Single Harvest Tawny Ports moeten volgens het Port Institute minimaal zeven jaar rijpen, maar Graham’s brengt hun Single Harvest Tawnies pas veel later uit. Zelden korter dan 20 jaar maar vaak veel later, een halve eeuw of meer. Door een frisse benadering onderscheidt Graham’s de wijnen door ze te benoemen naar leeftijd en naar degenen die op verschillende manieren hebben bijgedragen aan de Port. The wijnen zijn limited editions en zorgvuldig geselecteerd door Master Blender Charles Symington.

Graham’s 1994 Single Harvest Tawny Port

The Apprentice: deze port geeft de eerste stappen van Charles Symington weer als een portproever en blender. Hij leerde de ingewikkelde kunst van het proeven en blenden van zijn vader en de 1994 is de een van de eerste ports waarin Charles een belangrijke rol speelde tijdens zijn leerperiode.

Graham’s 1963 Single Harvest Tawny Port

The Artisan: deze port weerspiegelt het belang van vakmanschap en expertise, welke essentieel zijn voor het rijpen van wijnen die een halve eeuw oud zijn. De keldermeesters, vatenmakers en proevers, allemaal echte ambachtsmannen, van Graham’s hebben een sleutelrol gespeeld in het lange rijpingsproces van deze port.

Graham’s 1940 Single Harvest Tawny Port

The Master: deze port brengt een hulde aan de drie generaties master blenders die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze unieke wijn. Alleen de allerbeste vaten zijn geselecteerd voor botteling in zeer kleine hoeveelheden. Het is een viering van familieherinneringen over acht decennia, doorgegeven van generatie op generatie.