Tweede editie Nacht van de Wijn

De Nacht van de Wijn: een van de leukste wijnfestivals van Nederland. De tweede editie op zaterdag 16 oktober zorgde weer voor een heerlijk ontspannen avond waarin bezoekers ondergedompeld werden in de wereld van wijn.

De Nacht van de Wijn is een sfeervol, gezellig en leerzaam wijnfeest welke plaatsvindt in Central Studios in Utrecht. Dit was een langverwachte vervolgeditie met wijnen van over de hele wereld. Tijdens de Nacht van de Wijn kunnen bezoekers een wereldreis maken bij diverse wijnpleinen en leren ze diverse druivensoorten kennen. Op ieder wijnplein staat een druivensoort centraal. Hierdoor kunnen bezoekers verschillen tussen druivensoorten leren proeven, maar ook binnen een druivensoort zelf. Het is een laagdrempelig evenement waar bezoekers dus alle ruimte krijgen om zoveel mogelijk verschillende wijnen te proeven en te leren kennen. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan een educatief programma met proeverijen en masterclasses.

Namens de Wijnkring namen wij deel met een bar mousserende wijnen en een palomino fino bar. Palomino fino is een druivensoort die veelal in sherry wordt gebruikt. Namens het sherryhuis Valdespino was Brand Manager Pilar Garcia aanwezig om de palomino fino druif en Valdespino te promoten op het festival. Bij de mousserend bar waren diverse soorten mousserende wijnen te vinden zoals cremant, prosecco en cava van Langlois-Chateau, Salentein, Jansz, Clos Amador, Domaine Muré en De Stefani.