Tweede winnaar Graham’s Blend Series Cocktail Competiton

Rotterdam, 03 april 2023

Xenne Akpotor wint de tweede Graham’s Blend Series Cocktail Competiton.

De nationale ronde van de Graham’s Blend Series Cocktail Competition vond plaats bij Botanero in Rotterdam. Tijdens de cocktailwedstrijd werden de Nederlandse bartenders & mixologists creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met Graham’s Blend N°5 en Blend N°12. Een initiatief van Graham’s om hun steentje bij te dragen en horeca te steunen.

Dwars door Nederland, richting Portugal

Bloesems ontluiken, de eerste zoemende bijen, de lente is weer in het land… Tijd voor cocktails! Gisteren namen zeven kandidaten het tegen elkaar op in de Graham’s Blend Series Cocktail Competition. Nederlandse bartenders en mixologists werden door het portohuis Graham’s uitgedaagd om een uitmuntende cocktail te creëren. Juryleden Ingmar Voerman (cocktail journalist voor Entree magazine), Chi-Ho Ta (Bartender & freelancer), Tom Versantvoort (Brand manager Verbunt Verlinden), Rosalie Lammers (Symington Family Estates) degusteerden elke creatie. Xenne Akpotor van Ayla in Rotterdam eindigde op de eerste plaats en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale in Porto van 24 – 26 mei.

The Holy Communion

Xenne Akpotor veroverde de harten van de jury met zijn cocktail ‘The Holy Communion”. Hierin zitten de ingrediënten: Graham’s Blend No. 12 Ruby port, cacao butter fatwashed calvadas, hazelnut gum syrup, feaux lime, cardemom bitter en saline.
De tweede plaats werd verzilverd door Yohan Laurent. De derde plaats werd weggekaapt door Ferdi Munts.

Over the Blend Series

The Blend Series zijn door Graham’s ontwikkeld om een nieuw publiek van portdrinkers en mensen in de cocktailscene aan te spreken.
De Blend N°5 speelt perfect in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als verfrissend aperitief. Port & Tonic geniet nog steeds succes als vernieuwend en lager-in-alcohol alternatief voor de klassieke Gin & Tonic, zowel in de horeca als thuis.
De Blend N°12 is een innovatieve nieuwe ruby port, voornamelijk gemaakt met de beroemde Touriga Nacional-variëteit, die speciaal bedoeld is voor de niet-traditionele portdrinkers.
Beide flessen zijn versierd met handgetekende afbeeldingen van de beroemde Portugese mode-illustrator António Soares. Het Blend Nº12-ontwerp bevat fruit dat de smaken van de wijn weerspiegelt.