Verbunt nieuwe importeur van El Descanso

Verheugd zijn wij om te vertellen dat wij per 1 juli 2018 de officiële Nederlandse importeur van Vina El Descanso zijn!

Vina El Descanso bestaat al ruim 65 jaar en is gelegen in Curicó Valley, ‘het wijnhart van Chili’. De wijnen drukken de Chileense roots en tradities uit. Het gaat hierbij om de manier van werken in de wijngaard (ze gebruiken tot op heden paarden in de wijngaarden) en de natuurlijke barrières rondom de wijngaarden die het perfecte terroir behouden. Door de ligging in Curicó Valley zorgen de warme dagen en koele nachten voor de ontwikkeling van authentieke wijnen.

El Descanso heeft 150 hectare aan wijngaard. De eerste druivenstokken werden tussen 1949 en 1952 aangeplant en de wijnkelder werd in 1954 gebouwd. In 1980 werd een deel van de wijngaard herplant met nieuwe en moderne druivensoorten en later, van 1998 tot 2000, werden de wijngaarden uitgebreid met meer wijnstokken.

El Descanso is sinds begin jaren ’90 verkrijgbaar in de Nederlandse markt. Het assortiment bestaat uit dertien wijnen verdeeld over drie series; de Estate serie, Reserva serie en Limited Selection serie. Per 1 juli 2018 is Verbunt dé Nederlandse importeur van deze wijnen en zijn ze verkrijgbaar bij Plus, Spar en MCD supermarkten.