Verbunt Verlinden neemt Flor del Vino over

Tilburg – 19 juni 2019

Verbunt Verlinden en Flor del Vino bevestigen vandaag dat Verbunt Verlinden de activiteiten van Flor del Vino overneemt. Binnen de familie van eigenaar Loek Kampinga is geen opvolger. Om de continuïteit te waarborgen en verdere groei te realiseren is samenwerking met, c.q. overname door, een grotere partij een logische stap. Verbunt Verlinden heeft met de toevoeging van de wijnen van Flor del Vino een compleet portfolio Portugese wijnen. Bovendien heeft Verbunt Verlinden uitstekende ingangen in afzetkanalen waar Flor del Vino nog niet aanwezig is. Portugese wijnen zijn gastronomisch en betaalbaar. In de Horeca ligt daarom een groot potentieel, maar ook in de wijnwinkels is met een professionele salesforce en marketing gedreven aanpak veel te winnen. De samenvoeging van beide bedrijven vindt plaats in de komende maanden.

Peter van Houtert, Managing Director van Verbunt Verlinden is verheugd: “Na de lancering van Verbunt Verlinden in 2018 bestond er de wens om het assortiment uit te breiden op het gebied van Portugese stille wijnen. Met deze stap kunnen wij onze Horeca en Retail klanten nog beter voorzien van een vooraanstaand totaalassortiment en wordt tevens onze positie binnen het grootwinkelbedrijf verder versterkt.”

Loek Kampinga, Eigenaar van Flor del Vino: “In 13 jaar heb ik een mooi bedrijf opgebouwd. De overname door Verbunt Verlinden biedt continuïteit voor mijn businesspartners en vele mogelijkheden voor verdere groei. Na jaren van solitaire arbeid verheug ik me erop om weer deel uit te maken van een professioneel en succesvol team.”

Over Verbunt Verlinden

In 2018 zijn de bedrijven Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover samen verder gegaan onder de naam Verbunt Verlinden. Verbunt Verlinden is een toonaangevende, moderne, Nederlandse wijnimporteur. We presenteren een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken. Verbunt Verlinden is onderdeel van het familiebedrijf Salentein, eigendom van de familie Mijndert Pon.

Over Flor del Vino

Flor del Vino, opgericht in 2006 door Loek Kampinga, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde importeur van Portugese wijnen in Nederland. Flor del Vino heeft goede relaties met toonaangevende producenten in de belangrijkste Portugese wijngebieden. De afzetkanalen zijn Supermarkten, Cash & Carry en Zelfstandige wijnwinkels.

Voor meer informatie:

Peter Van Houtert: +31 6 51 55 79 46 / peter.vanhoutert@verbuntverlinden.nl

Loek Kampinga: +31 6 22 46 43 31 / loek@flordelvino.com