Verbunt Verlinden nieuwe importeur Valdespino

Tilburg, 26 oktober 2020

Per 1 november 2020 zal Verbunt Verlinden het prestigieuze sherryhuis Valdespino toevoegen aan haar assortiment. Met deze toevoeging vult de Tilburgse wijnimporteur een gat in haar premium assortiment waarin een vooraanstaand sherry merk tot op heden ontbrak. Door deze aanvulling van het portfolio vervult Verbunt Verlinden meer dan ooit de rol van volledig wijnpartner voor zowel horeca als detailhandel.

Valdespino is één van de oudste producenten van Jerez en daarmee Spanje. Het bedrijf staat erom bekend haar sherry’s, als enige sherryhuis, te vergisten in eikenhouten vaten waar roestvrijstaal de norm is. Daarnaast worden de befaamde Fino Inocente en Tio Diego gemaakt van druiven afkomstig van één perceel. Dit Single Vineyard principe is uniek in de sherrywereld. Voor alle sherry’s van Valdespino geldt dat men een langere lagering hanteert dan wettelijk voorgeschreven is. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit waar het huis bekend om staat.

“We zijn bijzonder trots op het feit dat we met Valdespino de absolute top van sherryproducenten aan ons hebben verbonden. Dit wereldberoemde huis past perfect in de merkenstrategie die wij voeren met premium merken uit alle belangrijke wijngebieden van de wereld en nu dus ook sherry. Leuk feit is dat we 95 jaar geleden als “J.A. Verbunt’s Wijn en Likeurhandel” de sherry’s van Valdespino al importeerden en verkochten. Fantastisch dat het huis na al die jaren weer terugkeert op het oude nest! De sherrymarkt in Nederland is een moeilijke markt. Wij gaan samen met Valdespino graag de uitdaging aan om sherry weer op de kaart te zetten. We zien veel mogelijkheden door de enorme gastronomische inzetbaarheid van de sherry’s van Valdespino.” Aldus Peter van Houtert, Managing Director Verbunt Verlinden.

“Het is fascinerend om te zien dat de paden van Verbunt Verlinden en Valdespino zich na 95 jaar opnieuw kruisen. Met veel enthousiasme nemen we deze stap en we kijken ernaar uit om met een gepassioneerd en bekwaam team het merk in Nederland op te bouwen. Verbunt Verlinden begrijpt de filosofie van Valdespino en ik ben er zeker van dat we tot mooie resultaten voor beide bedrijven zullen komen.” – Ignacio López de Carrizosa, Export Director Valdespino.