Verbunt Verlinden verstevigt haar samenwerking met het Amerikaanse Jackson Family Wines

Tilburg, 25 februari 2021

Verbunt Verlinden uit Tilburg is al sinds jaar en dag succesvol met de Californische merken Kendall-Jackson en La Crema uit de stal van Jackson Family Wines. Door het opnemen van de gerenommeerde merken Freemark Abbey Winery en Gran Moraine in het assortiment, wordt de samenwerking geïntensiveerd en verstevigt Verbunt Verlinden haar assortiment met meer topwijnen uit de Verenigde Staten.

Freemark Abbey

Freemark Abbey is in 1886 opgericht door de eerste vrouwelijke wijnmaker van Californië, Josephine Tychson. Het wijnhuis is uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde wijnhuizen van Napa Valley en is sinds 2006 eigendom van Jackson Family Wines. De focus ligt op het maken van klassieke, verfijnde wijnen met veel structuur. De vier wijngaarden verschillen in ligging en terroir wat een verscheidenheid biedt in de wijnen die hier gemaakt worden. Freemark Abbey wordt wereldwijd gezien als het boegbeeld van Californische wijnen en is onlosmakelijk verbonden met de beste cabernet sauvignons, de specialisatie van wijnmaker Ted Edward. Dit beeld is meerdere malen bevestigd door hoge noteringen in internationale wijnpers door journalisten als Robert Parker en James Suckling.

Gran Moraine

De wijngaarden van Gran Moraine bevinden zich in Yamhill-Carlton AVA, Willamette Valley (Oregon) waar het koele, maritieme klimaat zorgt voor unieke omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De druiven kunnen hierdoor later geplukt worden wat zorgt voor de unieke Gran Moraine stijl, gebalanceerde zuren en genuanceerde aarde- en fruittonen. Wijnmaker Shane Moore maakt hier wijnen in de traditie van de klassieke Bourgognes; chardonnay en pinot noir met een focus op balans. Zijn onvermoeibare aandacht voor details in de wijngaarden en winery resulteert in precisie en elegantie in de fles.

“Al meer dan een decennium werken wij samen met Verbunt Verlinden en we kijken er naar uit om onze lange, sterke en succesvolle samenwerking uit te breiden. Freemark Abbey en Gran Moraine zijn twee van onze meest gekoesterde wijnhuizen en we hadden geen beter thuis voor hen kunnen vinden in Nederland. We kunnen niet wachten tot Nederland deze fantastische wijnen gaat ontdekken, delen en ervan gaat genieten.”
– Aldus James Tookey, Vice President Jackson Family Wines.

“Onze huidige, fraaie collectie wijnen uit de V.S. van Kendall-Jackson en La Crema komen vooral uit Sonoma County en Monterey (Californië). Met Freemark Abbey krijgen we een prachtig en befaamd Estate van Jackson Family Wines uit Napa Valley in ons assortiment, waar we echt naar op zoek waren. Oregon is voor chardonnay en pinot noir een geweldig wijngebied door haar klimaat en terroir. Met de wijnen van Gran Moraine maken we ons assortiment van wijnen uit de V.S. compleet “.
– Peter van Houtert, Managing Director van Verbunt Verlinden.

In maart 2021 zijn de wijnen van Freemark Abbey en Gran Moraine verkrijgbaar via Verbunt Verlinden.