Vins Clairs tasting Bollinger

In de week van 11 maart vond er iets speciaals plaats bij Champagnehuis Bollinger; de Vins Clairs tasting. Ofwel een proeverij van de stille wijnen die aan de Champagnes toegevoegd worden.

De proeverij van de stille wijnen is een cruciale fase in de uitwerking van de Champagne. Het is het moment van eind november tot januari wanneer de Cellar Master en de vaste groep proevers alle wijnen proeven die afkomstig zijn van de laatste oogst. In september wordt most zo apart mogelijk gefermenteerd om de kenmerken van elke druivensoort (Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier), elk dorp (cru) en elk stuk land (oude of jonge wijnstok) zoveel mogelijk te benadrukken. Bij Bollinger hebben we het over 650 stille wijnen die geproefd moeten worden. Sommige wijnen zijn gefermenteerd in houten vaten, anderen in tanks. Vanzelfsprekend zijn oneindige combinaties mogelijk. De kwaliteiten en kenmerken van elke wijn vullen elkaar aan in de vermenging van elke cuvée. Dat is de garantie voor de constante smaak en stijl van de Bollinger Champagnes.

Tijdens de Vins Clairs week geeft Bollinger wijnliefhebbers de gelegenheid om de eerste oogst en essentie van de Bollinger stijl te ontdekken. Verbunt Verlinden was uitgenodigd om met een aantal klanten naar Aÿ af te reizen voor deze proeverij. Zodoende waren er vier accountmanagers die elk vier klanten meenamen naar deze bijzondere gelegenheid.