Wijnmaakster Paula van Pyros wines in Nederland

Niet vaak reizen wijnmakers uit Chili en Argentinië af naar Europa. Toen we hoorden dat Paula Gonzalez, wijnmaakster van Pyros, een dag naar Nederland wilde komen, zijn we meteen aan de slag gegaan. Op dinsdag 24 mei was het zover. Paula gaf in de ochtend een exclusieve masterclass met lunch voor een selecte groep pers en sommeliers, waarna ze ’s avonds een winemaker’s dinner voor Wijnkring ondernemers gaf.

Om 10.30 uur stond Paula klaar om de genodigden te ontvangen bij Restaurant Aan de Poel**. Daarna startte de masterclass waar ze flink de diepte in ging, want wat maakt Pedernal Valley nu zo bijzonder? Het is een volledig geïsoleerd stuk vallei aan de voet van de Andes, waar het bijzondere klimaat, de grondsoort, wind en water een grote rol spelen. De genodigden zaten geduldig te luisteren en mee te schrijven over dit unieke gebied. Vervolgens stond de line-up van een vijftal prachtige wijnen klaar: Pyros Appellation Chardonnay & Malbec, Special Blend, Single Vineyard Block No 4 en Limestone Hill. Bij de aansluitende lunch werd de Appellation Chardonnay met Langoustine gecombineerd, de Single Vineyard Block No 4 met ganzenlever en de Limestone Hill met kalfssukade. Heerlijke combinaties!

Het avondprogramma vond plaats bij Landgoed de Salentein. Bij dit speciale winemaker’s dinner was een groep Wijnkring ondernemers aanwezig. Zij werden in de watten gelegd met een 3-gangen diner in combinatie met de vijf Pyros wijnen. De Pyros Appellation Chardonnay werd geserveerd bij een ceviche van witvis, de Appellation Malbec en Special Blend werden gecombineerd met een entrecote en als afsluiter was er een kaasplank met harde kazen en de Single Vineyard Block No 4 en Limestone Hill. Vooraf en tussen de gerechten door vertelde Paula alles over het wijnhuis en de bijzondere kenmerken. Vervolgens lichtte ze bij elke gang de wijnen toe. Ook hier gingen de ondernemers weer enthousiast huiswaarts.