Wijnmaker Dirk Coetzee (L’Avenir) in Nederland

Wijnmaker Dirk Coetzee is nog niet zo bekend in Nederland, maar dat worden zijn wijnen steeds meer. L’Avenir staat namelijk bekend om de heerlijke Chenin Blancs en uitzonderlijk goede Pinotage, typisch Zuid-Afrikaanse druivensoorten. Daarnaast viert Dirk dit jaar zijn 10de oogstjaar als wijnmaker bij L’Avenir. Tijd voor een bezoek aan Nederland!

Dirk Coetzee is een vrij jonge wijnmaker met zijn 33 jaar, maar maakt al jaren fantastische wijnen. In de prachtige Stellenbosch regio in Zuid-Afrika krijgt hij daarvoor alle kans. De diversiteit in de bodem maakt de Zuid-Afrikaanse wijnen uniek. Dirk gelooft dat de wijnen een goede combinatie zijn van oude en nieuwe wereld wijnen. Je vindt de elegantie en finesse uit de oude wereld gecombineerd met de robuustheid uit de nieuwe wereld.

In de laatste week van september (24 t/m 29 sept) stond het bezoek van Dirk gepland. Een vol programma van een week met klantbezoeken, masterclasses, winemaker’s dinners en als afsluiter een bezoek aan het Amsterdam Wine Festival. Geen probleem voor Dirk, die erg easy going en bescheiden is maar alles zeer professioneel oppakt. Zo werd er speciaal voor de Wijnkringleden van Verbunt Verlinden een masterclass L’Avenir georganiseerd bij Van Dort Wijnspecialist en gaf Dirk tijdens de Amsterdam Wine Week een fantastisch winemaker’s dinner bij Restaurant Floreyn.

Dirk Coetzee (midden) bij Restaurant Floreyn in Amsterdam