Wijnmaker José Morales van Pyros in Nederland

Hoofd Wijnmaker van Pyros, José Morales, was bezig aan een Europese tour en kon Nederland daarbij niet overslaan. Daarom bracht hij woensdag 23 mei 2018 een bezoek aan Nederland, namelijk op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

Pyros is in 2008 opgericht en daardoor nog een jonge bodega. Het wijnhuis ligt in het exclusieve Pedernal Valley, een diepe geïsoleerde vallei gelegen tussen de verbazingwekkende bergtoppen van het Andesgebergte in de provincie San Juan. De wijngaard ligt op een hoogte van 1.400 meter en er is zo’n 80 hectare aangeplant met wijnstokken. Pyros toont de complexe en exceptionele kwaliteit van Pedernal Valley. Het resultaat zijn buitengewone wijnen, die zowel complex als elegant zijn.

Op woensdag 23 mei stond als eerste een interview met het wijnmagazine Winelife op het programma. Vervolgens werd er videocontent opgenomen over het wijnhuis, de wijngaarden, de wijnen en kon José over zichzelf als wijnmaker vertellen. In de avond was er een Winemaker’s dinner voor consumenten uit de regio op het Landgoed. Een mooie avond waarbij de allernieuwste video over het wijnhuis werd getoond. Daarnaast schoof José bij iedere tafel aan om vragen te beantwoorden en over zijn ervaringen te vertellen.