Wine Professional – Presentatie Grand Concours Bollinger

Tijdens de Wine Professional 13 t/m 15 januari werden er, zoals elk jaar, diverse masterclasses en presentaties verzorgd. Een presentatie stak er in het bijzonder uit: de presentatie van de winnaar van het Grand Concours Bollinger.

Op dinsdagmiddag 14 januari was het dan zover. Het team van restaurant De Librije*** presenteerde voor 28 gasten de twee wijn-spijscombinaties waarmee ze de eerste editie van het Grand Concours Bollinger wonnen. De genodigden werden ontvangen met een glas Bollinger Special Cuvee magnum. Na een korte toespraak van Bastien Mariani, Export Area Manager bij Champagne Bollinger, volgde het voorgerecht van langoustine met tomaat, Thaise basilicum en grapefruit, met de Bollinger Rosé. Vervolgens werd het hoofdgerecht van Ermelose eend met hooi, gefermenteerde sinaasappel en macadamia geserveerd samen met de Bollinger La Grande Année 2008. Als afsluiter werden de gasten verrast met een glas Bollinger 007 Limited Edition Millésimé 2011 op magnum.

De volgende editie van het Grand Concours Bollinger zal plaatsvinden in 2021.

Foto: Wine and Food Association