Winnaar eerste Graham’s Blend Series Cocktail Competition

Tilburg, 17 mei 2022

Op maandag 16 mei 2022 vond bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam de eerste editie van de Graham’s Blend Series Cocktail Competition plaats. Tijdens een spannende wedstrijddag werden met de Graham’s Blend series de mooiste cocktail creaties gemaakt door de deelnemende bartenders. “Dunes” van Laurynas Lazdauskas werd door de jury verkozen als winnende cocktail. Met deze winst verzekert Laurynas zich van een plekje in de finale van de internationale Graham’s Blend Series Cocktail Competition op 6 t/m 8 juni bij Graham’s in Porto.

De driekoppige jury beoordeelde de cocktails uiteraard op smaak maar ook op presentatie, naamgeving en creativiteit. De naam Dunes is een verwijzing naar de kustplaats in Litouwen waar Laurynas oorspronkelijk vandaan komt. Op het glas was een strook zout aangebracht die samen met het drankje genuttigd kon worden, functioneel voor een andere beleving van de cocktail maar ook als verwijzing naar duinzand. De winnende cocktail is een Spritzer variant en bestaat uit Graham’s Blend No5, Cordial (zelfgemaakt op basis van Ruby Port en grapefruit) en droge Cava, gegarneerd met munt. Een zeer frisse cocktail met uitgebalanceerde smaken was het resultaat.

De tweede plaats ging naar Jessica Kant met haar creatie van Graham’s Blend No5 gecombineerd met o.a. Gin. Plaats drie was voor Alina Cichozki die ook een cocktail maakte met de Graham’s Blend No5 met o.a. appelsap. Stuk voor stuk mooie creaties wat de keuze voor de jury zeer moeilijk maakte. De doorslag kwam voort uit de creativiteit en de smaak die zeer goed in balans was bij de cocktail van Laurynas.

Over Graham’s Blend Series Cocktail Competition

Waar in Portugal witte Port met Tonic een gangbaar en breed verkrijgbaar drankje is, zijn mixdranken of cocktails met Port in de Nederlandse markt nog relatief nieuw. De Graham’s Blend series bestaat uit Graham’s Blend No5 en Blend No12 die speciaal ontwikkeld zijn voor het maken van frisse cocktails en long drinks.

Om de veelzijdigheid van de Blend No5 en Blend No12 te laten zien wordt de Graham’s Blend Series Cocktail Competition in 2022 voor het eerst georganiseerd in 8 Europese landen (waaronder Portugal, Duitsland, Nederland en België). De competitie bestaat uit twee rondes, een nationale competitie en een internationale competitie. De winnaars van de nationale rondes strijden bij Graham’s in Porto op 6 t/m 8 juni tegen elkaar voor de hoofdprijs van €1.000.