Ashbourne

Ashbourne

Het wijnhuis Ashbourne is in 1996 opgericht door Anthony Hamilton Russell (tevens onderdeel van wijnhuis Hamilton Russell) en ligt in dezelfde Hemel en Aarde Vallei aan de oostelijke grens van Hamilton Russell. Het pand is vernoemd naar Anthony’s betovergrootvader, Lord Ashbourne, die eind 1800 Lord Chancellor of Ireland was. Het wijnhuis is door Wine Spectator uitgeroepen als één van de vier Zuid-Afrikaanse producenten die ‘on the cutting edge’ werkt en verdiende daarmee een plaats in hun Top 100 Wijnen van het Jaar.

Wijnhuis Ashbourne

De focus ligt op het maken van blends met gebruik van de Pinotage en Sauvignon Blanc druif waarbij het terroir een zeer belangrijke rol speelt. Door het koele maritieme klimaat en de oude, extreem klei- en ijzerrijke bodems worden er unieke wijnen gemaakt. Daarnaast past het wijnhuis een bijzondere techniek toe bij het maken van de witte Sandstone. De wijn is namelijk de eerste Zuid-Afrikaanse wijn die wordt gefermenteerd en gerijpt in amforen. Dit dient als een middel om de textuur en complexiteit te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van de hoge alcoholgehaltes.

Ashbourne kopen?

De wijnen van Ashbourne zijn voor consumenten te koop via Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Ashbourne? Bekijk hier de Wijnkring webshop!