Borges Wines

Borges

Borges produceert wijnen van hun eigen wijngaarden maar kopen ook druiven in van een netwerk van telers. Ze concentreren zich op de regio’s Dão, Bairrada en de Douro. De stijl van wijn maken is meestal traditioneel, maar een aantal nieuwe vintages hebben een moderne productiemethode. Bij Borges streven ze naar kwaliteit, wat bij Portugese wijnen nodig is om zich in de wereld te kunnen vestigen. Vandaag de dag exporteert het wijnhuis naar ruim 50 landen verspreid over de vijf continenten.

Wijnhuis Vinhos Borges

Vinhos Borges werd in 1884 opgericht door de broers Antonio en Francisco en werd al snel een van de belangrijkste nationale wijnbedrijven. Het wijnhuis is gevestigd in Dão, gelegen in het midden van Portugal. Dão is een van de oudste wijnbouwgebieden van Portugal en qua klimaat en reliëf wat vriendelijker dan de Douro. Het wijnhuis verbouwd alleen lokale druivensoorten zoals, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Malvasia Fina.

Borges Wines kopen?

De wijnen van Borges zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Borges? Bekijk hier de Wijnkring webshop!