Bodegas Callia

Callia

Bodegas Callia is gevestigd in wijnregio San Juan in Argentinië en heeft in korte tijd bewezen dat een jonge bodega in rap tempo ook wijnen van topkwaliteit kan maken! Het wijnhuis heeft de grootste Shiraz wijngaarden van de San Juan regio. Het is dan ook niet vreemd dat Shiraz de belangrijkste druivensoort in dit Argentijnse gebied is. San Juan is sterk in opkomst, vooral omdat er wijnen met een jeugdig karakter worden geproduceerd.

Bodegas Callia is het eerste wijnhuis met eigen wijngaarden in San Juan met een grote focus op de Shiraz druif. De druif heeft een dikkere schil en is goed bestand tegen warmte. Het streven van Bodegas Callia is om de beste Shiraz van Argentinië te maken!

Bodegas Callia

Callia is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Om deze groei voort te zetten heeft Bodegas Callia een gebied aangekocht in de Pedernal Valley, op de grens van de provincie Mendoza. De Pedernal Valley ligt op 1.340 meter boven de zeespiegel waardoor de vallei profiteert van milde zomers en koele nachten. Hierdoor heeft Callia de beste druivenproductie in de regio en één van de beste producties van Argentinië!

Callia verkrijgbaar bij PLUS

Verbunt Verlinden heeft in samenwerking met PLUS Supermarkten een greep uit het assortiment van Callia in elk filiaal staan. PLUS is de eerste supermarkt en het enige verkooppunt van de Callia Alta wijnen. De Argentijnse wijnen zijn voorzien van een label waarop de herkomst duidelijk zichtbaar is.

Interesse in Callia? Bekijk hier de wijnen.