Casa Santos Lima

Casa Santos Lima

Casa Santos Lima is een familiebedrijf uit de omgeving van Lissabon. De grondbeginselen van het wijnhuis werden gelegd door Joaquim Santos Lima, die aan het begin van de 19e eeuw al een grote producent en exporteur van Portugese wijnen was. De kleindochter en achterkleinzoon van Joaquim hebben Casa Santos Lima in 1990 opnieuw gelanceerd en daarbij wijnstokken herplant, landbouwtechnieken verbeterd en de hele productiestructuur gemoderniseerd. In de afgelopen jaren heeft het wijnhuis zich uitgebreid in de regio’s Douro, Vinhos Verdes, Alentejo en de Algarve door overnames van landgoederen en partnerships met lokale wijnproducenten.

Wijnhuis Casa Santos Lima

Momenteel is het hoofdkantoor van het wijnhuis gevestigd op Quinta da Boavista in Alenquer, slechts 45 km ten noorden van Lissabon. Het landgoed behoort al meer dan vier generaties toe aan de familie Santos Lima en biedt ideale omstandigheden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Casa Santos Lima heeft ook zijn eigen wijngaarden en wijnmakerij in Tavira (Algarve). De wijngaarden van Casa Santos Lima beslaan ongeveer 400 hectaren. Op dit moment is Casa Santos Lima verantwoordelijk voor de productie van ongeveer 40% van alle gecertificeerde wijn in de regio Lissabon en het is een belangrijke exporteur van Portugese wijn. Het wijnhuis is ook de grootste producent van “Vinho Regional Lisboa” en “DOC Alenquer” en is in de afgelopen jaren een van de meest bekroonde Portugese wijnhuizen geweest in grote nationale en internationale wijncompetities.

Casa Santos Lima kopen?

De wijnen van Casa Santos Lima zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Casa Santos Lima? Bekijk hier de Wijnkring webshop!