Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. De coöperatie kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere, vaak grote coöperaties. Er zijn in totaal maximaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling.

Coöperatie Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé bestaat sinds 1895 en is de oudste coöperatie van Frankrijk, gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé. Toen in 1885 Elzas aan het Duitse rijk werd toegevoegd, werden de wijngaarden afgesneden van Frankrijk. Een groep wijnboeren besloot vervolgens om zich te groeperen en zo ontstond Cave de Ribeauvillé. Cave de Ribeauvillé beschikt over 8 wijngaarden, die allen rondom Ribeauvillé liggen: Steinacker, Mühlforst, Haguenau, Schofweg, Pflänzer, Silberberg, Oberweingarten en Weingarten. De wijngaarden beslaan een grote van 265 hectare met 8 Grand Crus en bodems van grote waarde.

Cave de Ribeauvillé kopen?

De wijnen van Cave de Ribeauvillé zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Cave de Ribeauvillé? Bekijk hier de Wijnkring webshop!