Champagne Ayala

Ayala

De druiven gebruikt in de Ayala Champagnes komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvée) wordt gebruikt. Opmerkelijk is dat alle wijnen een stuk langer rijpen dan de appellatie verplicht. Kenmerkend voor de Champagnes van Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een Champagne met een zeer laag restzoetpercentage en heeft daarom een drogere, meer zuivere smaak.

Champagne Ayala

Champagne Ayala is opgericht in 1860 en daardoor een van de oudste Champagnehuizen. Ayala is gevestigd in Aÿ, in het hart van de Champagne wijngaarden. Het is een relatief klein champagnehuis, maar produceert champagnes van hoge kwaliteit. Deze boutique winery is sinds 2005 in handen van de Société Jacques Bollinger. Desondanks wordt het wijnhuis nog steeds door dezelfde familie geleid en zijn ze onafhankelijk binnen de Société Jacques Bollinger.

Champagne Ayala kopen?

De wijnen van Champagne Ayala zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Champagne Ayala? Bekijk hier de Wijnkring webshop!