Château Thivin

Thivin

Wijnhuis Thivin heeft de oudste wijngaard van Mont Brouilly, welke uit het begin van de 19de eeuw stamt. Het wijnhuis en de kelder zijn echter eeuwen ouder. Deze werden in 1383 gebouwd en kennen een lange historie. Naast de wijngaard op de steile hellingen van de Mont Brouilly, heeft Château Thivin wijngaarden op de Cru Côte de Brouilly en in Quincié-en-Beaujolais. Het wijnhuis werkt zo duurzaam mogelijk en laat de natuur veelal haar gang gaan. Het proces is er opgericht om met zo min mogelijk menselijk handelen de beste expressie van het terroir tot uiting te laten komen in de wijnen. Château Thivin is gespecialiseerd in het produceren van wijnen op basis van Gamay en Chardonnay.

Château Thivin

Château Thivin is in 1877 op een veiling gekocht door Zaccharie en Marguerite Geoffray. Op dat moment had het chateau iets minder dan twee hectare aan ‘Clos de Brouilly’ wijngaarden. Vanaf dat moment is het wijnhuis van vader op zoon doorgegeven, waardoor Thivin op dit moment geleid wordt door de 5de en 6de generatie van de familie Geoffray.

Château Thivin kopen?

De wijnen van Château Thivin zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Château Thivin? Bekijk hier de Wijnkring webshop!