Clos Amador

Clos Amador

Het Clos Amador portfolio bestaat hoofdzakelijk uit Cava en daarnaast twee niet mousserende wijnen (Chardonnay en Tempranillo Cabernet Sauvignon). Cava is in Spanje de mediterrane bruisende wijn. Deze mag conform de wetgeving uitsluitend volgens de traditionele methode gemaakt mag worden, net als Champagne of Crémant uit Frankrijk. Er vindt dus een 2e gisting plaats in de fles die dan gedurende enkele maanden, soms jaren, wordt bewaard in honderden meters lange ondergrondse gangen. Een complexe en tijdrovende methode, maar het komt de smaak ten goede! Zowel de Cava als de twee stille wijnen worden verbouwd op wijngaarden in Baix Penedès en Central Penedès, in het zuidelijke deel van het district Barcelona. Gemiddeld liggen de wijngaarden op 250 meter hoogte. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van zo’n 20 jaar, wat deze wijn echt karakter geeft.

Wijnhuis Clos Amador

Père Ventura richtte in 1992 wijnhuis Clos Amador op. Père heeft een geschiedenis in de wijnen. Zijn overgrootvader was werkzaam voor Codorníu. Zijn grootvader was oenoloog bij een grote Franse producent en had later zijn eigen wijnkelders. Père bouwde het wijnhuis met ondergrondse kelders, vinificatieruimtes en bottellijnen volgens de strengste eisen. De wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd met respect voor mens en omgeving, maar met hulp van de moderne technieken.

Clos Amador kopen?

De wijnen van Clos Amador zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Clos Amador? Bekijk hier de Wijnkring webshop!