Domaine Chanson

Chanson

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. Zo wordt in 1899 de appellatie Viré Clessé gecreëerd en is Chanson een van de pioniers op dit terroir. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. Daar wordt speciaal een nieuw wijnhuis gebouwd.

Domaine Chanson kopen?

De wijnen van Domaine Chanson zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Domaine Chanson? Bekijk hier de Wijnkring webshop!