Domaine Piron

Domaine Piron

De wijngaarden van Piron liggen op moeilijk begaanbaar terrein, steile hellingen met een percentage van 30%. Daarentegen beschikt het wijnhuis over een unieke druivensoort: Gamay. Gamay is het hart en de ziel van vele Beaujolais cru’s en is een kruising tussen Pinot Noir en Gouais Blanc. Domaine Piron richt zich op duurzame wijnbouw, waarbij de natuurlijke balans en biodiversiteit zoveel mogelijk blijft behouden. Het doel is om karaktervolle terroirwijnen te produceren die fruitig, subtiel en elegant zijn.

Wijnhuis Domaine Piron

Domaine Piron is gevestigd in Morgon, een dorp in de Beaujolais. Het wijnhuis is in 1590 opgericht door Etienne Bailly. De familie Bailly en Piron volgden elkaar op en op dit moment wordt het wijnhuis geleid door Dominique Piron, de 14de generatie uit de familie. De Beaujolais wijnen uit Morgon met hun uitstekende kwaliteit zijn al jaren bekend onder wijnliefhebbers. Dominique Piron heeft met zijn kennis de laatste jaren meegeholpen om de regio een wereldwijde reputatie te geven.

Domaine Piron kopen?

De wijnen van Domaine Piron zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Domaine Piron? Bekijk hier de Wijnkring webshop!